Vesti - arhiva

2021

Web of Science vebinar posvećen autorskim profilima

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju još jednom zanimljivom i korisnom predavanju koje organizujemo u saradnji sa izdavačem Clarivate Analytics pod nazivom “Author Profiles - all you should know”.

Tema o autorskim profilima je od velikog značaja za autore koji žele da srede svoje profile. Predavanje će pružiti savete kako da na najlakši način izvrše ažuriranje Web of Science Author Profiles u cilju bolje vidljivosti radova.

Vebinar je zakazan za sredu, 7. april 2021. godine u 10.00 časova po lokalnom vremenu.

Registracija je obavezna i može se obaviti putem sledećeg linka.

(objavljeno 31.03.2021.)

Vebinar - Razumevanje istraživačke etike: kako sprečiti plagijarizam

Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže onlajn predavanju pod nazivom "Understanding Research Ethics: How to Prevent Plagiarism", danas u 14:30 časova.

Organizacija Enago će u saradnji sa izdavačem Hindawi održati zajednički vebinar čiji je cilj da pomogne istraživačima da shvate značaj dobrog etičkog ponašanja. Usredsrediće se na objašnjenje najčešće vrste nedoličnog ponašanja u istraživanju - plagijarizma i njegovih različitih oblika i podeliće korisne strategije za njegovo sprečavanje.

Detalji u vezi sa vebinarom i link za registraciju se nalaze na sledećoj stranici.

(objavljeno 11.03.2021.)

Web of Science vebinari

U saradnji sa izdavačem Clarivate Analytics zakazana su dva vebinara do kraja marta:

  • "An Update on the new Web of Science" održaće se u ponedeljak, 15. marta 2021. godine u 10 časova
  • "Select the best available journal for your manuscript" održaće se u utorak, 30. marta 2021. godine u 10 časova

Povod prvog predavanje je novi interfejs baze Web of Science, dok će drugo zakazano predavanje dati odgovore na pitanja kao što su: koji je najuticajniji časopis u mojoj oblasti, gde mogu očekivati bolju vidljivost svog rada, da li postoji jednako uticajan časopis da je u režimu otvorenog pristupa itd.

Registracija je obavezna i može se obaviti putem sledećih linkova:

  • link za 15. mart 2021. godine
  • link za 30. mart 2021. godine

Detaljnije informacije dostupne su u okviru PDF dokumenta.

(objavljeno 09.03.2021.)

Povodom Dana žena u nauci

U cilju postizanja jednakog pristupa i učešća u nauci, Generalna skupština Ujedinjenih nacija je proglasila 11. februar Međunarodnim danom žena u nauci.

Ovogodišnja tema je: "Women Scientists at the forefront of the fight against COVID-19". Više o tome pročitajte na zvaničnoj stranici Ujedinjenih nacija.

Tim podovodom Unesco organizuje jedan onlajn događaj koji će okupiti stručnjake iz različitih delova sveta koji rade u oblastima povezanim sa pandemijom.

Vebinar je zakazan za danas u 13 časova i na sledećem linku možete naći formu za registraciju, kao i detaljne podatke. Takođe, omogućeno je i uživo gledanje posredstvom Unesco-ove Facebook stranice.

Čestitka svim ženama iz Srbije koje se bave naukom i doprinose svetskom procentu!

(objavljeno 11.02.2021.)

Pristup KoBSON sajtu

Obaveštavamo korisnike da je u toku zamena sigurnosnog sertifikata i usled toga se moraju preduzeti dodatni koraci kako bi se pristupilo KoBSON sajtu. Ono što je potrebno da se uradi kada se dobije obaveštenje "Your connection is not private" jeste da se odabere dugme Advanced i nakon toga treba kliknuti na link "Proceed to kobson.nb.rs".

(objavljeno 13.01.2021.)

Ko koristi KoBSON u novogodišnjoj noći?

Po višegodišnjoj tradiciji KoBSON tim nagrađuje svoje prve korisnike u novoj godini. Ove godine KoBSON kišobranom reklamiraće nas korisnik sa Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici koji se na našu stranicu prijavio minut posle ponoći. Čestitamo :)

(objavljeno 04.01.2021.)