Вести - архива

Kobson

IP: 34.204.201.220, N/A

2021

Web of Science вебинар посвећен ауторским профилима

Позивамо све заинтересоване да присуствују још једном занимљивом и корисном предавању које организујемо у сарадњи са издавачем Clarivate Analytics под називом “Author Profiles - all you should know”.

Тема о ауторским профилима је од великог значаја за ауторе који желе да среде своје профиле. Предавање ће пружити савете како да на најлакши начин изврше ажурирање Web of Science Author Profiles у циљу боље видљивости радова.

Вебинар је заказан за среду, 7. април 2021. године у 10.00 часова по локалном времену.

Регистрација је обавезна и може се обавити путем следећег линка.

(објављено 31.03.2021.)

Вебинар - Разумевање истраживачке етике: како спречити плагијаризам

Позивамо све заинтересоване да се придруже онлајн предавању под називом "Understanding Research Ethics: How to Prevent Plagiarism", данас у 14:30 часова.

Организација Enago ће у сарадњи са издавачем Hindawi одржати заједнички вебинар чији је циљ да помогне истраживачима да схвате значај доброг етичког понашања. Усредсредиће се на објашњење најчешће врсте недоличног понашања у истраживању - плагијаризма и његових различитих облика и поделиће корисне стратегије за његово спречавање.

Детаљи у вези са вебинаром и линк за регистрацију се налазе на следећој страници.

(објављено 11.03.2021.)

Web of Science вебинари

У сарадњи са издавачем Clarivate Analytics заказана су два вебинара до краја марта:

  • "An Update on the new Web of Science" одржаће се у понедељак, 15. марта 2021. године у 10 часова
  • "Select the best available journal for your manuscript" одржаће се у уторак, 30. марта 2021. године у 10 часова

Повод првог предавање је нови интерфејс базе Web of Science, док ће друго заказано предавање дати одговоре на питања као што су: који је најутицајнији часопис у мојој области, где могу очекивати бољу видљивост свог рада, да ли постоји једнако утицајан часопис да је у режиму отвореног приступа итд.

Регистрација је обавезна и може се обавити путем следећих линкова:

  • линк за 15. март 2021. године
  • линк за 30. март 2021. године

Детаљније информације доступне су у оквиру PDF документа.

(објављено 09.03.2021.)

Поводом Дана жена у науци

У циљу постизања једнаког приступа и учешћа у науци, Генерална скупштина Уједињених нација је прогласила 11. фебруар Међународним даном жена у науци.

Овогодишња тема је: "Women Scientists at the forefront of the fight against COVID-19". Више о томе прочитајте на званичној страници Уједињених нација.

Тим подоводом Unesco организује један онлајн догађај који ће окупити стручњаке из различитих делова света који раде у областима повезаним са пандемијом.

Вебинар је заказан за данас у 13 часова и на следећем линку можете наћи форму за регистрацију, као и детаљне податке. Такође, омогућено је и уживо гледање посредством Unesco-ове Facebook странице.

Честитка свим женама из Србије које се баве науком и доприносе светском проценту!

(објављено 11.02.2021.)

Приступ КоБСОН сајту

Обавештавамо кориснике да је у току замена сигурносног сертификата и услед тога се морају предузети додатни кораци како би се приступило КоБСОН сајту. Оно што је потребно да се уради када се добије обавештење "Your connection is not private" јесте да се одабере дугме Advanced и након тога треба кликнути на линк "Proceed to kobson.nb.rs".

(објављено 13.01.2021.)

Ко користи КоБСОН у новогодишњој ноћи?

По вишегодишњој традицији КоБСОН тим награђује своје прве кориснике у новој години. Ове године КоБСОН кишобраном рекламираће наc корисник са Факултета техничких наука у Косовској Митровици који се на нашу страницу пријавио минут после поноћи. Честитамо :)

(објављено 04.01.2021.)