Вести - архива

Kobson

IP: 54.236.62.49, N/A

2021

Поводом Дана жена у науци

У циљу постизања једнаког приступа и учешћа у науци, Генерална скупштина Уједињених нација је прогласила 11. фебруар Међународним даном жена у науци.

Овогодишња тема је: "Women Scientists at the forefront of the fight against COVID-19". Више о томе прочитајте на званичној страници Уједињених нација.

Тим подоводом Unesco организује један онлајн догађај који ће окупити стручњаке из различитих делова света који раде у областима повезаним са пандемијом.

Вебинар је заказан за данас у 13 часова и на следећем линку можете наћи форму за регистрацију, као и детаљне податке. Такође, омогућено је и уживо гледање посредством Unesco-ове Facebook странице.

Честитка свим женама из Србије које се баве науком и доприносе светском проценту!

(објављено 11.02.2021.)

Приступ КоБСОН сајту

Обавештавамо кориснике да је у току замена сигурносног сертификата и услед тога се морају предузети додатни кораци како би се приступило КоБСОН сајту. Оно што је потребно да се уради када се добије обавештење "Your connection is not private" јесте да се одабере дугме Advanced и након тога треба кликнути на линк "Proceed to kobson.nb.rs".

(објављено 13.01.2021.)

Ко користи КоБСОН у новогодишњој ноћи?

По вишегодишњој традицији КоБСОН тим награђује своје прве кориснике у новој години. Ове године КоБСОН кишобраном рекламираће наc корисник са Факултета техничких наука у Косовској Митровици који се на нашу страницу пријавио минут после поноћи. Честитамо :)

(објављено 04.01.2021.)